Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Βρες το δικό σου Έβερεστ


Ο δεκατετράχρονος Jordan Romero έχει βάλει στόχο να ανέβει στις 7 κορυφές, στην ψηλότερη κορυφή της καθεμιάς από τις 7 ηπείρους. Στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου του έγινε στα 13 του χρόνια ο νεότερος ορειβάτης που πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ.

Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του για τη διαφήμιση του βιβλίου του «The boy who conquered Everest»:

“The reason why I’m climbing is to inspire kids and adults, teens, everyone, to find their own Everest…I wanted to inspire kids to set goals, to get up off the couch, drop the X-Box controller and get out, live an active and healthy life.”

“Ο λόγος για τον οποίο κάνω ορειβασία είναι για να εμπνεύσω παιδιά και ενήλικες, εφήβους, όλους, να βρούνε το δικό τους Έβερεστ…Θέλησα να παρακινήσω τα παιδιά να θέσουν στόχους, να σηκωθούν από τον καναπέ, να αφήσουν στην άκρη το χειριστήριο του X-Box και να ζήσουν μια δραστήρια και υγιή ζωή.”

Τα παρακάτω λόγια του θεωρώ ότι αποτελούν μια υπέροχη σύνοψη των απαραίτητων εφοδίων, όχι μόνο για την ορειβασία αλλά για τη ζωή γενικότερα:

«We’ve trained our minds for the difficulties and emotions that the mountain will give to us.  We’ve trained our bodies for the physical challenges that the mountain will share.  We’ve opened our souls to the mountain, the history, the culture and the rituals that surround the climb.  We are a team and together we will find our synergy and step together toward the summit. »

"Εκπαιδεύσαμε το μυαλό μας για τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που θα μας δώσει το βουνό. Εκπαιδεύσαμε το σώμα μας για τις φυσικές προκλήσεις που θα συναντήσουμε στο βουνό. Ανοίξαμε τις ψυχές μας στο βουνό, στην ιστορία, την κουλτούρα και το τελετουργικό που συνοδεύουν την ορειβασία. Είμαστε μια ομάδα, θα  ανακαλύψουμε από κοινού τη συνεργία μας και μαζί θα προχωρήσουμε προς την κορυφή."

 Περί τίνος πρόκειται; Δες εδώ.